АРГАНІЗАЦЫЯ ХАРЧАВАННЯ
Методические рекомендации по организаци питания в учреждениях образования в 2022/2023 уч. году | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Постановление Совета Министров Республики Беларусь №694 от 14 октября 2019 года "Об организации питания обучающихся" | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Загад ад 22.08.2022 № 204 "Аб стварэнні камісіі па выдзяленні бясплатнага харчавання" Загад ад 22.08.2021 № 206 "Аб стварэнні бракеражнай камісіі па гімназічнай сталоўцы" Загад ад 22.08.2021 № 205 "Аб арганізацыі харчавання ў гімназіі" |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ГРАФІК ХАРЧАВАННЯ Ў ГІМНАЗІЧНАЙ СТАЛОЎЦЫ на 2022/2023 н.г.
Адказная за арганізацыю харчавання В.А.Баравікова |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ПЛАН РАБОТЫ Савета па арганізацыі харчавання на 2022/2023 нав. год |
№ п/п |
Змест работы |
Адказныя |
Жнівень |
||
1. |
Збор дакументаў "Аб прадастаўленні бясплатнага харчавання навучэнцам гімназіі” |
Баравікова В.А. Камісія па выдзяленні бясплатнага харчавання |
2. |
Стварэнне Савета па харчаванні |
Баравікова В. А. |
3. |
Карэкціроўка і зацвярджэнне плана работы Савета па харчаванні |
Савет па харчаванні |
4. |
Інструктыўна - метадычная нарада з класнымі кіраўнікамі аб арганізацыі харчавання навучэнцаў |
Баравікова В.А. |
5. |
Выданне загадаў: Аб арганізацыі харчавання ў гімназіі; Аб стварэнне Савета па харчаванні Аб стварэнні бракеражнай камісіі; Аб стварэнні камісіі па арганізацыі бясплатнага харчавання навучэнцаў; Аб забеспячэнні бясплатным харчаваннем |
Баравікова В.А. |
6. |
Зацвярджэнне графіка харчавання ў сталовай навучэнцаў I - XI класаў і груп падоўжанага дня |
Баравікова В.А. |
7. |
Фарміраванне папкі нарматыўных дакументаў Міністэрства адукацыі Рэспублікі Беларусь, Санітарных правіл і нормаў, іншых палажэнняў і дакументаў, якія рэгламентуюць арганізацыю харчавання навучэнцаў |
Баравікова В.А. Анопа С.С. |
8. |
Пасяджэнне Савета па харчаванні |
Баравікова В.А. |
Верасень |
||
1. |
Пасяджэнне Савета па харчаванні. Зацверджанне графікаў дзяжурства настаўнікаў, навучэнцаў, кіраўніцтва, функцыянальных абавязкаў дзяжурных па сталоўцы. |
Ерашэва Н.М |
2. |
Зацверджанне плана правядзення рэйдаў-праверак па арганізацыі харчавання Саветам па харчаванні, у тым ліку з выкарыстаннем картак (чэк-лістоў) аналізу арганізацыі харчавання навучэнцаў |
Баравікова В.А. |
3. |
Правядзенне бацькоўскіх сходаў «Забеспячэнне навучэнцаў гарачым харчаваннем - залог здароўя і паспяховай вучобы » |
Класныя кіраўнікі |
4. |
Забеспячэнне бясплатным харчаваннем |
Баравікова В.А. |
5. |
Рэйдавая праверка санітарнага стану харчаблока: забеспячэнне харчаблока халадзільным і таргова - тэхналагічным абсталяваннем; уборка харчаблока; |
Баравікова В.А. Анопа С.С. |
6. |
Пасяджэнне Савета па харчаванню з заслухоўваннем справаздач класных кіраўнікоў (выбарачна), работнікаў харчаблока |
Баравікова В.А. Класныя кіраўнікі |
7. |
Гутарка медсястры з навучэнцамі II ступені адукацыі «Шкода Fast food » |
Мед.работнік |
Кастрычнік |
||
1. |
Аналіз работы па арганізацыі харчавання навучэнцаў V - XI класаў |
Баравікова В.А. |
2. |
Нарада пры дырэктары на тэму “Арганізацыя харчавання рознай катэгорыі навучэнцаў” |
Баравікова В.А. Мамсікава С.Ю. |
3. |
Анкетаванне навучэнцаў і іх бацькоў па пытаннях арганізацыі харчавання пры ўдзеле райЦГЭ з наступным аналізам анкет і абмеркаваннем праблемных пытанняў на бацькоўскіх сходах, нарадзе пры дырэктары |
Баравікова В.А. Савет па харчаванні |
4. |
Забеспячэнне бясплатным харчаваннем |
Баравікова В.А. |
5. |
Штодзённы маніторынг выканання санэпідрэжыма на харчаблоку, пры раздачы ежы, правядзенне бракеража. |
Баравікова В.А. |
6. |
Рэйдавая праверка санітарнага стану харчаблока: - паступленне ва ўстанову харчовай сыравіны і харчовых прадукты; - захаванне ўмоў захоўвання харчовых прадуктаў; -тэрміны захоўвання харчовых прадуктаў; - праца бракеражнай камісіі з запаўненнем чэк-лістоў, аналізам фактараў рызыкі і вызначэннем ККТ для пастаяннага кантролю і прыняцця мер па недапушчэнні парушэнняў |
Баравікова В.А. Анопа С.С. |
7. |
Абмеркаванне вынікаў на бацькоўскім сходзе і прыняцце рашэнняў па ліквідацыі парушэнняў |
Баравікова В.А. |
8. |
Пасяджэнне Савета па харчаванні |
Баравікова В.А. Анопа С.С. |
9. |
Гутарка з навучэнцамі пра культуру паводзін у школьнай сталоўцы |
Класныя кіраўнікі Мед.работнік |
Лістапад |
||
1. |
Аналіз работы па арганізацыі харчавання |
Баравікова В.А. |
2. |
Рэйдавая праверка санітарнага стану харчаблока: выкананне тэхналогій прыгатавання халодных закусак, мясных і рыбных гарачых страў; -арганізацыя гарачага харчавання навучэнцаў; праца бракеражнай камісіі з запаўненнем чэк-лістоў, аналізам фактараў рызыкі і вызначэннем ККТ для пастаяннага кантролю |
Баравікова В.А. Анопа С.С. |
3. |
Пасяджэнне Савета па харчаванні |
Баравікова В.А. Анопа С.С. |
4. |
Кантроль за грашовымі сродкамі, ахоп харчавання навучэнцаў за I чвэрць |
Баравікова В.А. |
5. |
Гутарка з навучэнцамі аб значэнні правільнага харчавання ў жыцці чалавека |
Класныя кіраўнікі Мед.работнік |
6. |
Анкетаванне навучэнцаў «Ці падабаецца вам харчаванне ў школьнай сталовай" |
Класныя кіраўнікі |
Снежань |
||
1. |
Аналіз работы па арганізацыі харчавання |
Баравікова В.А. |
2. |
Нарада пры дырэктару аб выкананні натуральных норм прадукцыі пры харчавання |
Баравікова В.А. Мамсікава С.Ю. |
3. |
Штодзённы маніторынг ахопу харчаваннем навучэнцаў. Ацэнка матывацыі навучэнцаў на набыццё карыснай прадукцыі (малочнай, сокаў, гародніны, садавіны і інш.) |
Баравікова В.А. |
4. |
Рэйдавая праверка санітарнага стану харчблока: захаванне ўстаноўленных патрабаванняў да раздачы ежы; вітамінізацыя супаў і салодкіх страў аскарбінавай кіслатой; праца бракеражнай камісіі з запаўненнем чэк-лістоў, аналізам фактараў рызыкі і вызначэннем ККТ для пастаяннага кантролю |
Баравікова В.А. Анопа С.С. |
5. |
Пасяджэнне Савета па харчаванні |
Баравікова В.А. Анопа С.С. |
6. |
Прафілактычная гутарка «Як папярэдзіць атручвання і інфекцыю» |
Мед.работнік |
Студзень |
||
1. |
Аналіз работы па арганізацыі харчавання |
Баравікова В.А. |
2. |
Сцвярджэнне графікаў дзяжурства настаўнікаў, навучэнцаў, адміністрацыі |
Баравікова В.А. Ерашава Н.М |
3. |
Рэйдавая праверка санітарнага стану харчблока: мыццё сталовага посуда; прасушванне і захоўванне кухоннага посуда; праца бракеражнай камісіі з запаўненнем чэк-лістоў, аналізам фактараў рызыкі і вызначэннем ККТ для пастаяннага кантролю |
Баравікова В.А. Анопа С.С. |
4. |
Пасяджэнне Савета па харчаванні |
Баравікова В.А. Анопа С.С. |
5. |
Праца з заявамі бацькоў па бясплатнаму харчаванню |
Баравікова В.А. |
6. |
Правядзенне тыдня беларускай кухні |
Баравікова В.А. Загадчык сталовай |
Люты |
||
1. |
Аналіз работы па арганізацыі харчавання |
Баравікова В.А. Анопа С.С. |
2. |
Рэйдавая праверка санітарнага стану харчблока: уборка харчблока; праца бракеражнай камісіі з запаўненнем чэк-лістоў, аналізам фактараў рызыкі і вызначэннем ККТ (кантрольных крытычных кропак) для пастаяннага кантролю |
Баравікова В.А. Анопа С.С. |
3. |
Пасяджэнне Савета па харчаванні |
Баравікова В.А. <font color="#000000" face="Times New Roman, serif">Анопа С.С.</font> |
4. |
Нарада пры дырэктару на тэму “Арганізацыя харчавання навучэнцаў V - XI класаў” |
Баравікова В.А. Мамсікава С.Ю. |
5. |
Віктарына «Карысныя прадукты для арганізма» |
Мед.работнік |
Сакавік |
||
1. |
Аналіз работы па арганізацыі харчавання |
Баравікова В.А. |
2. |
Анкетаванне навучэнцаў і іх бацькоў па пытаннях арганізацыі харчавання |
Анопа С.С. |
3. |
Нарада пры дырэктару на тэму: «Арганізацыя харчавання ў гімназіі» з ацэнкай працы класных кіраўнікоў, настаўнікаў-прадметнікаў па прывіццю навыкаў здаровага харчавання |
Мамсікава С.Ю. Баравікова В.А. Класныя кіраўнікі |
4. |
Рэйдавая праверка санітарнага стану харчблока: паступленне ва ўстанову харчовай сыравіны і харчовых прадуктаў; захаванне ўмоў захоўвання харчовых прадуктаў; тэрміны захоўвання харчовых прадуктаў; праца бракеражнай камісіі з запаўненнем чэк-лістоў, аналізам фактараў рызыкі і вызначэннем ККТ для пастаяннага кантролю |
Анопа С.С. |
5. |
Пасяджэнне Савета па харчаванні |
Баравікова В.А. Анопа С.С. |
6. |
Анкетаванне навучэнцаў «Ці падабаецца вам харчаванне ў школьнай сталовай" |
Класныя кіраўнікі |
Красавік |
||
1. |
Аналіз работы па арганізацыі харчавання |
Баравікова В.А. |
2. |
Рэйдавая праверка санітарнага стану харчблока: правілы асабістай гігіены работнікаў; вытворчы кантроль за якасцю і бяспекай харчавання навучэнцаў; выкананне устаноўленых нормаў харчавання; праца бракеражнай камісіі з запаўненнем чэк-лістоў, аналізам фактараў рызыкі і вызначэннем ККТ для пастаяннага кантролю |
Анопа С.С. |
3. |
Пасяджэнне Савета па харчаванні |
Баравікова В.А. |
4. |
Гутарка з навучэнцамі аб значэнні правільнага харчавання ў жыцці чалавека |
Мед.работнік |
Май |
||
1. |
Аналіз работы па арганізацыі харчавання |
Баравікова В. А. Анопа С.С. |
2. |
Анкетаванне навучэнцаў і іх бацькоў па пытаннях арганізацыі харчавання |
Анопа С.С. |
3. |
Рэйдавая праверка санітарнага стану харчблока: арганізацыя гарачага харчавання навучэнцаў; вітамінізацыя супаў і салодкіх страў аскарбінавай кіслатой; адбор сутачных пробаў прыгатаваных страў; праца бракеражнай камісіі з запаўненнем чэк-лістоў, аналізам фактараў рызыкі і вызначэннем ККТ для пастаяннага кантролю |
Анопа С.С. |
4. |
Нарада пры дырэктару «Вынікі работы за навучальны год па арганізацыі харчавання ў школе». Задачы на наступны навучальны год па пытаішях арганізацыі харчавання навучэнцаў |
Мамсікава С.Ю. Баравікова В.А. |
5. |
Пасяджэнне Савета па харчаванні |
Баравікова В.А. Анопа С.С. |
6. |
Ранішнік "Шоў агародніны» |
Класныя кіраўнікі |