Голосование
Ці карыстаецеся Вы электроннымі падручнікамі і навучальнымі дапаможнікамі?
Всего 89 человек

Арганізацыя харчавання

Дата: 22 августа 2017 в 11:24, Обновлено 30 ноября 2020 в 11:09

АРГАНІЗАЦЫЯ ХАРЧАВАННЯ

Методические рекомендации по организаци  питания в учреждениях образования в 2020/2021 уч. году
Постановление Совета Министров Республики Беларусь №694 от 14 октября 2019 года "Об организации питания обучающихся"

ПОСТАНОВЛЕНИЕ СОВЕТА МИНИСТРОВ РЕСПУБЛИКИ БЕЛАРУСЬ 27 апреля 2013 г. N 317 "О НОРМАХ ПИТАНИЯ И ДЕНЕЖНЫХ НОРМАХ РАСХОДОВ НА ПИТАНИЕ ОБУЧАЮЩИХСЯ, А ТАКЖЕ УЧАСТНИКОВ ОБРАЗОВАТЕЛЬНЫХ МЕРОПРИЯТИЙ ИЗ ЧИСЛА ЛИЦ, ОБУЧАЮЩИХСЯ В УЧРЕЖДЕНИЯХ ОБРАЗОВАНИЯ"

Загад  ад 20.08.2020 № 187 "Аб стварэнні камісіі па выдзяленні бясплатнага харчавання"

Загад ад 20.08.2020 № 188 "Аб стварэнні бракеражнай камісіі па гімназічнай сталоўцы"

Загад  ад 20.08.2020 № 189 "Аб арганізацыі харчавання ў гімназіі"

Загад ад 20.08.2020  № 190 "Аб арганізацыі харчавання супрацоўнікаў гімназіі"

Загад ад 01.09.2020 № 200  "Аб прадастаўленні бясплатнага харчавання навучэнцам"

ГРАФІК

ХАРЧАВАННЯ Ў ГІМНАЗІЧНАЙ СТАЛОЎЦЫ

Час харчавання

Класы

Месца харчавання

8.40 – сняданак

12.35 – абед

16.10 – полудзень

першыя класы

Сталоўка

Пасля першага ўрока

Бясплатнікі

8-11 класаў

кафэ

Пасля другога ўрока

9.45 – 9.55

2 “А”, 2 “Б”, 2 “В”

сталоўка

4 “А”, 4 “Б”, 4 “В”

кафэ

9.55 – 10.05

3 “А”, 3 “Б”, 3 “В”

сталоўка

Пасля трэцяга ўрока

10.50 – 11.00

5 “А”, 5 “Б”, 5 “В”

сталоўка

7 “А”, 7 “Б”, 7 “В”

кафэ

11.00 – 11.10

6 “А”, 6 “Б”, 6 “В”

сталоўка

7 “Г”, 8 “А”, 8 “Б”

кафэ

Пасля чацвёртага ўрока

9 “А”, 9 “Б”, 10 “А”, 10 “Б”, 11 “А”

кафэ

Пасля пятага ўрока

Бясплатнікі 8-11 кл.

платныя абеды

кафэ

12.35 – абед

ГПД (1 класы)

сталоўка

13.55 – абед

ГПД (2-3 класы)

сталоўка

16.10 – полудзень

ГПД (1 класы)

сталоўка

16.30 – полудзень

ГПД (2-3 класы)

сталоўка

ПЛАН РАБОТЫ

Савета па арганізацыі харчавання

 на 2020/2021 нав. год

п/п

Змест работы

Адказныя

Жнівень

1.

Збор дакументаў "Аб прадастаўленні бясплатнага харчавання навучэнцам гімназіі”

Баравікова В.А. Камисия па выдзяленни бясплатнага харчавання

    2.

Стварэнне Савета па харчаванні

Баравікова В. А.

    3.

Карэкціроўка і зацвярджэнне плана работы Савета па харчаванні

Савет па харчаванні

4.

Інструктыўна - метадычная нарада з класнымі кіраўнікамі аб арганізацыі харчавання навучэнцаў

Баравікова В.А.

5.

Выданне загадаў:

Аб арганізацыі харчавання ў гімназіі;

Аб стварэнне Савета па харчаванні

Аб стварэнні бракеражнай камісіі;

Аб стварэнні камісіі па арганізацыі бясплатнага харчавання навучэнцаў;

Аб забеспячэнні бясплатным харчаваннем

Баравікова В.А.

6.

Зацвярджэнне графіка харчавання ў сталовай навучэнцаў I - XI класаў і груп падоўжанага дня

Баравікова В.А.

7.

Фарміраванне папкі нарматыўных дакументаў Міністэрства адукацыі Рэспублікі Беларусь, Санітарных правіл і нормаў, іншых палажэнняў і дакументаў, якія рэгламентуюць арганізацыю харчавання навучэнцаў

Баравікова В.А.

Альхімовіч В.П.

8.

Пасяджэнне Савета па харчаванні

Баравікова В.А.

Верасень

1.

Пасяджэнне Савета па харчаванні. Зацверджанне графікаў дзяжурства настаўнікаў, навучэнцаў, кіраўніцтва, функцыянальных абавязкаў дзяжурных па сталоўцы.

Ерашэва Н.М

2.

Зацверджанне плана правядзення рэйдаў-праверак па арганізацыі харчавання Саветам па харчаванні, у тым ліку з выкарыстаннем картак (чэк-лістоў) аналізу арганізацыі харчавання навучэнцаў

Баравікова В.А.

3.

Правядзенне бацькоўскіх сходаў                «Забеспячэнне навучэнцаў гарачым харчаваннем - залог здароўя і паспяховай вучобы »

Класныя кіраўнікі

4.

Забеспячэнне бясплатным харчаваннем

Баравікова В.А.

5.

Рэйдавая праверка санітарнага стану харчаблока:

забеспячэнне харчаблока халадзільным і таргова - тэхналагічным абсталяваннем;

уборка харчаблока;

Баравікова В.А.

Альхімовіч В.П.

6.

Пасяджэнне Савета па харчаванню з заслухоўваннем справаздач класных кіраўнікоў (выбарачна), работнікаў харчаблока

Баравікова В.А.

Класныя кіраўнікі

7.

Гутарка медсястры з навучэнцамі II ступені адукацыі «Шкода Fast food »

Мед.работнік

Кастрычнік

1.

Аналіз работы па арганізацыі харчавання навучэнцаў V - XI класаў

Баравікова В.А.

2.

Нарада пры дырэктары на тэму “Арганізацыя харчавання рознай катэгорыі навучэнцаў”

Баравікова В.А.

Мамсікава С.Ю.

3.

Анкетаванне навучэнцаў і іх бацькоў па пытаннях арганізацыі харчавання пры ўдзеле райЦГЭ з наступным аналізам анкет і абмеркаваннем праблемных пытанняў на бацькоўскіх сходах, нарадзе пры дырэктары

Баравікова В.А.

Савет па харчаванні

4.

Забеспячэнне бясплатным харчаваннем

Баравікова В.А.

5.

Штодзённы маніторынг выканання санэпідрэжыма на харчаблоку, пры раздачы ежы, правядзенне бракеража.

Баравікова В.А.

6.

Рэйдавая праверка санітарнага стану харчаблока:

- паступленне ва ўстанову харчовай сыравіны і харчовых прадукты;

- захаванне ўмоў захоўвання харчовых прадуктаў; -тэрміны захоўвання харчовых прадуктаў;

- праца бракеражнай камісіі з запаўненнем чэк-лістоў, аналізам фактараў рызыкі і вызначэннем ККТ для пастаяннага кантролю і прыняцця мер па недапушчэнні парушэнняў

Баравікова В.А.

Альхімовіч В.П.

7.

Абмеркаванне вынікаў на бацькоўскім сходзе і прыняцце рашэнняў па ліквідацыі парушэнняў

Баравікова В.А.

8.

Пасяджэнне Савета па харчаванні

Баравікова В.А.

Альхімовіч В.П.

9.

Гутарка з навучэнцамі пра культуру паводзін у школьнай сталоўцы

Класныя кіраўнікі

Мед.работнік

Лістапад

1.

Аналіз работы па арганізацыі харчавання

Баравікова В.А.

2.

Рэйдавая праверка санітарнага стану харчаблока:

выкананне тэхналогій прыгатавання халодных закусак, мясных і рыбных гарачых страў;

-арганізацыя гарачага харчавання навучэнцаў;

праца бракеражнай камісіі з запаўненнем чэк-лістоў, аналізам фактараў рызыкі і вызначэннем ККТ для пастаяннага кантролю

Баравікова В.А.

Альхімовіч В.П.

3.

Пасяджэнне Савета па харчаванні

Баравікова В.А.

Альхімовіч В.П.

4.

Кантроль за грашовымі сродкамі, ахоп харчавання навучэнцаў за I чвэрць

Баравікова В.А.

5.

Гутарка з навучэнцамі аб значэнні правільнага харчавання ў жыцці чалавека

Класныя кіраўнікі

Мед.работнік

6.

Анкетаванне навучэнцаў «Ці падабаецца вам харчаванне ў школьнай сталовай"

Класныя кіраўнікі

Снежань

1.

Аналіз работы па арганізацыі харчавання

Баравікова В.А.

2.

Нарада пры дырэктару аб выкананні натуральных норм прадукцыі пры харчавання

Баравікова В.А.

Мамсікава С.Ю.

3.

Штодзённы маніторынг ахопу харчаваннем навучэнцаў. Ацэнка матывацыі навучэнцаў на набыццё карыснай прадукцыі (малочнай, сокаў, гародніны, садавіны і інш.)

Баравікова В.А.

4.

Рэйдавая праверка санітарнага стану харчблока:

захаванне ўстаноўленных патрабаванняў да раздачы ежы;

вітамінізацыя супаў і салодкіх страў аскарбінавай кіслатой;

праца бракеражнай камісіі з запаўненнем чэк-лістоў, аналізам фактараў рызыкі і вызначэннем ККТ для пастаяннага кантролю

Баравікова В.А.

Альхімовіч В.П.

5.

Пасяджэнне Савета па харчаванні

Баравікова В.А.

Альхімовіч В.П.

6.

Прафілактычная гутарка «Як папярэдзіць атручвання і інфекцыю»

Мед.работнік

Студзень

1.

Аналіз работы па арганізацыі харчавання

Баравікова В.А.

2.

Сцвярджэнне графікаў дзяжурства настаўнікаў, навучэнцаў, адміністрацыі

Баравікова В.А.

Ерашава Н.М

3.

Рэйдавая праверка санітарнага стану харчблока:

мыццё сталовага посуда;

прасушванне і захоўванне кухоннага посуда;

праца бракеражнай камісіі з запаўненнем чэк-лістоў, аналізам фактараў рызыкі і вызначэннем ККТ для пастаяннага кантролю

Баравікова В.А.

Альхімовіч В.П.

4.

Пасяджэнне Савета па харчаванні

Баравікова В.А.

Альхімовіч В.П.

5.

Праца з заявамі бацькоў па бясплатнаму харчаванню

Баравікова В.А.

6.

Правядзенне тыдня беларускай кухні

Баравікова В.А.

Шэф-повар

Люты

1.

Аналіз работы па арганізацыі харчавання

Баравікова В.А.

Альхімовіч В.П.

2.

Рэйдавая праверка санітарнага стану харчблока:

уборка харчблока;

праца бракеражнай камісіі з запаўненнем чэк-лістоў, аналізам фактараў рызыкі і вызначэннем ККТ (кантрольных крытычных кропак) для пастаяннага кантролю

Баравікова В.А.

Альхімовіч В.П.

3.

Пасяджэнне Савета па харчаванні

Баравікова В.А.

Альхімовіч В.П.

4.

Нарада пры дырэктару на тэму “Арганізацыя харчавання навучэнцаў V - XI класаў”

Баравікова В.А.

Мамсікава С.Ю.

5.

Віктарына «Карысныя прадукты для арганізма»

Мед.работнік

Сакавік

1.

Аналіз работы па арганізацыі харчавання

Баравікова В.А.

2.

Анкетаванне навучэнцаў і іх бацькоў па пытаннях арганізацыі харчавання

Альхімовіч В.П.

3.

Нарада пры дырэктару на тэму: «Арганізацыя харчавання ў гімназіі» з ацэнкай працы класных кіраўнікоў, настаўнікаў-прадметнікаў па прывіццю навыкаў здаровага харчавання

Мамсікава С.Ю.

Баравікова В.А.

Класныя кіраўнікі

4.

Рэйдавая праверка санітарнага стану харчблока:

паступленне ва ўстанову харчовай сыравіны і харчовых прадуктаў;

захаванне ўмоў захоўвання харчовых прадуктаў;

тэрміны захоўвання харчовых прадуктаў;

праца бракеражнай камісіі з запаўненнем чэк-лістоў, аналізам фактараў рызыкі і вызначэннем ККТ для пастаяннага кантролю

Альхімовіч В.П.

5.

Пасяджэнне Савета па харчаванні

Баравікова В.А.

Альхімовіч В.П.

6.

Анкетаванне навучэнцаў «Ці падабаецца вам харчаванне ў школьнай сталовай"

Класныя кіраўнікі

Красавік

 1.

Аналіз работы па арганізацыі харчавання

Баравікова В.А.

2.

Рэйдавая праверка санітарнага стану харчблока:

правілы асабістай гігіены работнікаў;

вытворчы кантроль за якасцю і бяспекай харчавання навучэнцаў;

выкананне устаноўленых нормаў харчавання;

праца бракеражнай камісіі з запаўненнем чэк-лістоў, аналізам фактараў рызыкі і вызначэннем ККТ для пастаяннага кантролю

Альхімовіч В.П.

3.

Пасяджэнне Савета па харчаванні

Баравікова В.А.

4.

Гутарка з навучэнцамі аб значэнні правільнага харчавання ў жыцці чалавека

Мед.работнік

Май

1.

Аналіз работы па арганізацыі харчавання

Баравікова В. А. Альхімовіч В.П.

2.

Анкетаванне навучэнцаў і іх бацькоў па пытаннях арганізацыі харчавання

Альхімовіч В.П.

3.

Рэйдавая праверка санітарнага стану харчблока:

арганізацыя гарачага харчавання навучэнцаў;

вітамінізацыя супаў і салодкіх страў аскарбінавай кіслатой;

адбор сутачных пробаў прыгатаваных страў;

праца бракеражнай камісіі з запаўненнем чэк-лістоў, аналізам фактараў рызыкі і вызначэннем ККТ для пастаяннага кантролю

Альхімовіч В.П.

4.

Нарада пры дырэктару «Вынікі работы за навучальны год па арганізацыі харчавання ў школе». Задачы на наступны навучальны год па пытаішях арганізацыі харчавання навучэнцаў

Мамсікава С.Ю.

Баравікова В.А.

5.

Пасяджэнне Савета па харчаванні

Баравікова В.А.

Альхімовіч В.П.

6.

Ранішнік "Шоў агародніны»

Класныя кіраўнікі

Комментарии:
Оставлять комментарии могут только авторизованные посетители.